De Donkere Toren

Situering

Karakters

Roland van Gilead: de laatste van de Scherpschutters. Een ridder in westernstijl, gewapend met twee colts in plaats van een zwaard.
Eddy Cochran: Eddie maakt zijn debuut in het tweede deel waar Roland door middel van magsiche deuren de wereld van de stad New York opent tijdens verschillende decennia van de twintisgte eeuw.
Het moment dat we Eddie leren kennen, is hij druggebruiker en smokkelt hij cocaine de VS binnen. Roland redt Eddie van de douane en later van de maffia waarvoor hij de drugs moest smokkelen. De broer van Eddie die hij verafgoodt, wordt tijdens deze actie gedood.
Door zijn verslaving wordt hij de gevangene genoemd. Hij kickt af in de wereld van Roland van zijn verslaving. Hij leert stilaan de manieren van de Scherpschutter.

Odetta Holmes: zwarte activiste in een rolstoel
Jake Chambers: de jongen

Taal en religie

Geografie

De wereld is verder gegaan. King beschrijft prachtig hoe een wereld ook ouder kan worden en afsterven. Roland en zijn gezelschap doorkruisen een immense wereld. De wereld voelt wat westernachtig aan waarin heel subtiel de sfeer van een post-apocalyptische wereld is doorheen geweven. Af ent oe maakt King gebruik van poorten om de wereld van de Donkere Toren te verbinden met onze wereld. Niet alleen geografisch, maar ook tijdsgebonden: als de Scherpschutters door de poorten gaan, betreden ze onze wereld in verschillende decennia van de twintigste eeuw.