De schrijvers

Adrian Stone

De uitgiftes

De Klauw

Magycker

Situering

De Middeleeuwse wereld dat Adrian Stone hier beschrijft, is een typische High Fantasywereld: magie wordt gebruikt, maar wordt gemonopoliseerd door een kleinne groep tovenaars die zich zwaar laten betalen door hun spreuken.
Elke tovenaar, of Magycker, wordt bijgestaan door een Wapenbroeder, een soldaat die hem beschermt en zelf kan gebruik maken van een ondoordringbaar drakenpantser. Om de macht van de magyckers enigszins binnen de perken te houden, mag elke Magycker maar een spreuk per keer kennen. Na het gebruik van hun spreuk, wordt die uit hun geheugen gewist door een Louteraar.
Alle tovenaars wonen op het eiland Aimerey, een mysterieus eilnd die niet gevonden kan worde door mensen die geen magie hebben. Het eiland is een eigen staat en de magyckers hebben er absolute mcht, al proberen de twee fracties van Magyckers en Louteraars zo veel mogelijk macht naar zich toe te trekken.
Ondertussen proberen de plaatselijke koningen en invloedrijke personen af en toe spreuken voor hun eigen gewin te kopen aan hoge woekerprijzen.

Karakters

Magycker: persoon met magie, die aan de hand van ingestudeerde spreuken magie kan beoefenen. Magie is erfelijk.
Louteraar: een soort van tovenaar , die zelf geen spreuken kan casten, maar die de geheugens van andere mensen kan wissen.
Wpenbroeder: een ervaren krijgsman die de Magyckers en Louteraars beschermt

Taal en religie

Er is sprake van de Orde, een soort van religieuze organisatie die wacht op de Verlosser, die de wereld gaat verlossen van magie en van de onderdrukking van Aimerey.Voor de rest is er, in tegenstelling tot de vorige twee reeksen van Adrian Stone, geen sprake van enige religie of geloofssystemen.

Geografie

De Pelargo Archipel is een verzameling van staten, verspreid over tientallen eilanden en rotsen, middenin de oceaan.