Duivel

Situering

Een land waarin godsdiensten een heel belangrijke rol spelen, immers door het geloof in een god, kunnen priesters de goddelijke macht via hun geloof kanaliseren tot magie.

Karakters

Marak: jongen die bestemd werd om een priester van Cataris te worden, maar bij een raid wordt gevangen genomen en onder de vleugels van de godsdienst van Avan god van het evenwicht, wordt genomen.
Zabatha: de hoofdpriester van de orde van Cataris.
Cataris: een mens die zichzelf heeft uitgeroepen tot god en door de overtuiging van zijn volgelingen ook in staat is goddelijke macht, en dus magie, voort te brengen.
Egon: gardeofficier en vriend van Marak
Armana: priesteres en vriendin van Marak

Taal en religie

Er zijn drie orden: de orde van Viguru, die voortdurende reïncarnatie predikt; de orde van Vorg, die in een hiernamaals gelooft en de orde van Ava, ook wel de god van het evenwicht genoemd.
Hoewel de orde van Viguru en de orde van Vorg niet op een lijn staan, gedijen de drie cultussen relatief goed naast elkaar in Carolia. De centrale regering is, heel belangrijk, neutraal. ‘Scheiding van kerk en staat’ is noodzakelijk om een staat met meerdere godsdiensten te handhaven. Grote problemen komen er pas met de opkomst van een derde cultus: de orde van Cataris. Cataris is een menselijke ziel die zichzelf tot God heeft laten maken. Hij en zijn profeet Zabatha beloven de mensen die hen aanhangen een paradijselijk hiernamaals in een ‘Gouden Vallei’. Vooral arme mensen in uitzichtloze omstandigheden lijken hiertoe te worden aangetrokken. Maar eigenlijk is Cataris vooral uit op macht. De cultus en zijn aanhangers laten het evenwicht in Carolia wankelen.

Geografie

Carolia is een middeleeuwse wereld, te vergelijken met Europa.
Het furkawoud is de plaats waar de bomen groeien waarvan de magische staven van gemaakt worden die elke magier nodig heeft om de goddelijke magie te kunnen kanaliseren. Dit bos wordt beheerd door druiden.