De Laatste Koning van Osten Ard

Situering

Zowel in het echte leven als in het verhaal zijn er 30 jaar gepasseerd sinds de eerste serie. Simon en Miriamele zijn oud geworden, hebben kinderen en kleinkinderen gekregen, hebben kinderen verloren. Ze staan in de herfst van hun leven als een oude vijand zich terug roert.

Karakters

Simon: Simon Sneeuwlok, nu koning van Osten Ard. Nog steeds de koksjongen, ietwat onbeholpen, maar gegroeid in zijn leven door de oduerdom en evraringen en in het koningschap door ervaring.
Miriamele: vrouw van Simon en koningin van Osten Ard. Nog steeds de harde vrouw klaargestoomd voor de troon. Maar afgezacht door haar huwlijk met Simon.
Morgan, kleinzoon van Simon en Miriamele, de kroonprins nu zijn vader is gestorven. Maar niet klaar voor de job, hij is een echte tienerjongen, met meer interesse in drank en plezier dan in plichten. Gelukkig wordt hij opgenomen door een Qanuc.

Taal en religie

Osten Ard kent nog steeds de religie van de verlosser Usires, alhoewel de volkeren hun eigen goden en afgoden nog steeds hebben en vereren.

Geografie

Het land van Osten Ard, bekend uit zijn vorige serie De Boeken van Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard. Maar ditmaal 30 jaar later.