De schrijvers

Auteur: Clive Barker
Illustrator:
Vertaler:

Van dezelfde auteur:

Imagica
Meneer W.E.G. Wezen
Weefwereld

De uitgiftes

Cover: Paperback
Pagina's:
Gepubliceerd in 2008
Uitgegeven door Luitingh Fantasy
ISBN: 9024528370

Meneer W.E.G. Wezen

Verhaal

De persoonlijke memoires van een demon die uit de hel ontsnapte en zich tot doel stelde een eind te maken aan al het goede in de mensenwereld. De demon, Jakabok, bijgenaamd Meneer W.E.G. Wezen, heeft zich verstopt in elk woord van een nimmer uitgegeven manuscript waarvan slechts een gedrukt exemplaar bestaat. Het werd in 1438 diep begraven door een hulpje van de uitvinder van de drukpers, Johannes Gutenberg.

Het boek is een machtig middel van de krachten der duisternis om voorgoed een eind te maken aan alles wat in de bovengrondse mensenwereld als mooi, goed en heilig wordt ervaren.Uitgerekend deze Jakabok ontspant door een ongelukkig toeval aan zijn ondergrondse hel en begint in de mensenwereld aan zijn taak.

Stijl

Verbrand dit boek. Dit is de eerste zin van het boek en zet onmiddellijk de toon. Via dit boek spreekt Jakabok tot de lezer en tracht hij hem te overtuigen het boek te verbranden. Om de lezer zo ver te krijgen, vertelt Jakabok stukje bij beetje over zijn leven, hij smeekt de lezer, hij bedreigt hem zelfs.

Het boek is eigenlijk een lang monoloog van Jakabok. Naarmate Jakabok je meer vertelt, kom je meer te weten over hemzelf en waarom dit boek verbrand moet worden.


Appreciatie

Clive Barker ten voeten uit. Hij verkent de grenzen tussen het boek en de lezer die het leest, betrekt als het ware de lezer in zijn verhaal.