De schrijvers

Auteur: Cinda Williams Chima
Illustrator: Karel van Laar
Vertaler: Karin Breuker

Van dezelfde auteur:

De Demonenkoning
De Troon van de Grijze Wolf
Koningin in Ballingschap

De uitgiftes

Uit de reeks Zwarte Kunst

Cover: Paperback
Pagina's: 384
Gepubliceerd in 2009
Uitgegeven door Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024529070

Uit dezelfde reeks:

De Demonenkoning
Koningin in Ballingschap
De Troon van de Grijze Wolf

De Demonenkoning

Verhaal

Han is een vijftienjarig joch dat zich met moeite staande weet te houden in de achterbuurten van Fellsmars, de hoofdstad van het rijk van de koninginnen van de Fells. Sinds zijn vroege jeugd draagt Han om zijn polsen twee zilveren armbanden die door magie met zijn huid zijn vergroeid en derhalve niet kunnen worden afgelegd. Als De Demonenkoning opent, berooft Han Micah Bayar, een jonge magi

Stijl

Het is moeilijk om Cinda een eigen stijl aan te meten. Het is het eerste boek dat ik van haar lees en ze mist een eigen subiele stijl zoals ik die gewoon ben bij een Terry Pratchett of een Robert Jordan. Wat zeker niet wil zeggen dat ze er geen heeft.

Het eerste boek zal zeker navolging krijgen, niet alleen kijk ik reikhalzend uit naar de vervolgdelen uit de serie Zwarte Kunst, ook haar andere series ga ik zeker verslinden.

Appreciatie

Het boek is maar een kleine 400 pagina's dik en het eerste deel is een beetje moeilijk om ging te komen. Het lijkt bekend en tegelijk is het dat nit. Je voelt langs alle kanten veel invloeden, zonder er een vinger te kunnen opleggen.

Maar dan opeens begint het verhaal in een stroomversnelling te geraken en overstijgt het de persoonlijke beslommeringen van de hoofdpersonages. En dan wordt het boek onmogelijk om weg te leggen.