De uitgiftes

Uit de reeks De Laatste Koning van Osten Ard

Cover: Paperback
Pagina's: 627
Gepubliceerd in 2018
Uitgegeven door Luitingh Sijthoff Fantasy
ISBN: 9789024579822

Uit dezelfde reeks:

De Kroon van Heksenhout deel I
De Kroon van Heksenhout deel II

De Kroon van Heksenhout deel II

Verhaal

Het smeult in Osten Ard, lags alle kanten worden de tijden donkerder en het gezag van de Hoge Koning wordt aangevallen, maar hij beseft het nog niet ter dege.
De Nornen roeren zich. Ze maken zich op on de smaad te vergelden die ze geleden hebben bij de nederlaag van Ineluki, ze willen terug naar buiten komen en de landen gaan innemen waar ze vinden dat ze recht op hebben.
In het zuiden laait een broedertwist op in het oude Nabban, de Tritsingse ruiters vervallen terug tot roofovervallen van de nederzettingen.
Tegen deze dreigende achtergrond proberen Simon en Miriamele hun kleinzoon Morgan voor te bereiden op de troon. Maar hij is nog steeds een nukkige jongeman die meer interesse heeft in brassen en gokken dan in regeren. Simon stuurt hem dan op weg naar de Sithi, in de hoop dat hij onderweg zijn eigen krachten leert kennen, net zoals Simon eerder toen hij nog jong en wild was.

Stijl

De stijl is nog steeds dezelfde, meeslepend en intrigerend. De personages zijn gegroeid, de nieuwe karakters vloeien naadloos in het verhaal. Terug een deel dat zijn welverdiende plaats inneemt in de saga van Osten Ard.

Appreciatie

Het verhaal krijgt nog meer diepgang, maar Tad neemt zijn tijd om het verhaal te vertellen. Nog veel vragen blijven onbeantwoord en het plot blijft een beetje duren. Hopelijk komen de ontknopingen nu iets sneller.
Maar het verhaal blijft nog steeds majestueus, de wendingen spannend en de personages levensecht. Een absolute aanrader!