De schrijvers

Auteur: Linnea Hartsuyker
Illustrator: Jan De Boer
Vertaler: Maren Mostert

Van dezelfde auteur:

De Legende van Swanhilde

De uitgiftes

Cover: Paperback
Pagina's: 508
Gepubliceerd in 2017
Uitgegeven door Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024577156

De Legende van Swanhilde

Verhaal

Het verhaal van Swanhilde is gebaseerd op een verhaal uit de Heimskringla, de Oud-Noordse liederen uit de negende eeuw.
De legende van Swanhilde van Linnea Hartsuyker is een hartverscheurende Vikinglegende over Ragnvald en Swanhilde, broer en zus. Zij bevecht haar eigen vrijheid, maar naarmate haar broers aanzien groeit als rechterhand van koning Harald de Blonde, wordt zij als politieke buit steeds begeerlijker. Ragnvald en Swanhilde, ooit elkaars liefste kameraden, komen op dramatische wijze tegenover elkaar te staan als zij trouwt met zijn aartsvijand Solvi de Korte.

Stijl

Voortreffelijk geschreven en historisch verantwoorde roman, die doet denken aan de sagas uit IJsland. Het plot is goed opgebouwd en vol verrassingen. De karakters zijn goed uitgewerkt en spreken je als echte mensen aan. De roman voert de lezer mee in de mythische, gewelddadige en bijgelovige wereld van de Vikingen, en is gebaseerd op de Heimskringla, een cyclus Oud-Noorse liederen uit de negende eeuw.

Appreciatie

Een heel mooi verhaal, historisch accuraat en zeker een aanrader voor liefhebbers van het genre van Vikingromans. Maar ik kan me wel inbeelden dat mensen die meer interesse hebben in epische of magische romans, wat op hun honger blijven zitten.