De schrijvers

Auteur: An Janssens
Illustrator:
Vertaler:

Van dezelfde auteur:

Drakenkoningin
Drakentovenaar
Drakenvuur
Heksenhoeve

De uitgiftes

Uit de reeks De Drakentrilogie

Cover: Paperback
Pagina's: 272
Gepubliceerd in 2014
Uitgegeven door Luitingh Sijthoff Fantasy
ISBN: 9789024564743

Uit dezelfde reeks:

Drakenkoningin
Drakentovenaar
Drakenvuur
De Listige Slang

Drakentovenaar

Verhaal

In Drakenkoningin nam An Janssens ons mee in een wereld waar machtige tovenaars met een hoogmoedig experiment een bijna onleefbare wereld hadden geschapen. Het noorden is hierdoor een grote ijsvlakte geworden, het zuiden een door vlammen verzengde woestenij. De Grote Muur scheidt beide werelden van elkaar en aan beide kanten van deze muur proberen de mensen nu 700 jaar later hun leven te leiden. Waar het eerste boek de gebeurtenissen aan de noordkant van de muur beschreef, neemt Janssens ons nu mee naar de zuidkant, waar het zo heet is dat mensen slechts diep in de berggrotten kunnen overleven.
We volgen de jonge Var, die opgroeit als zoon van een rebellenleider. Hij woont diep in de berggrotten aan de zuidelijke kant tegen de muur aan. Zijn hele leven werkt hij toe naar één doel: de tovenaarsprinses ontvoeren uit haar kasteel en zo de koninklijke familie onder druk zetten om de Grote Muur te doen vallen en de weg naar het koele noorden te openen. Tijdens het uitvoeren van het plan gaat echter niet alles zoals gepland en komt het leven van Var op verrassende wijze op zijn kop te staan.

Stijl

Appreciatie

An Janssens laat met dit vervolg zien dat zij zeer terecht door Luitingh is opgepikt. Haar verhalen hebben een lekker tempo, maar het zijn vooral de personages en wezens die ervoor zorgen dat zij zich kan meten met menig fantasyschrijver uit de stal van Luitingh. In oktober verschijnt Drakenvuur en ik kan niet wachten me weer te laten verrassen door Janssens’ inspiratie.