De schrijvers

Auteur: Adrian Stone
Illustrator: Jesse van Dijk
Vertaler:

Van dezelfde auteur:

De Achtste Rune
De Eerste God
De Klauw
Duivel Trilogie
Profeet van de Duivel
Rune
Ziel van de Duivel
Zoon van de Duivel

De uitgiftes

Uit de reeks Rune

Cover: Paperback
Pagina's: 349
Gepubliceerd in 2012
Uitgegeven door Luitingh Sijthoff
ISBN: 9789024551347

Uit dezelfde reeks:

De Achtste Rune
Rune
De Eerste God

De Eerste God

Verhaal

Marak Viervinger is nog slechts een herinnering. De waanzinnige Godkeizer van Kadish regeert met meedogenloze hand en benut de ongekende macht die de Achtste Rune hem verschaft ten volle.
Terwijl hij zijn duivelse plannen in werking zet, vloeit een dodelijke mist uit de boomtempel op het Caroliaanse schiereiland – een nevel die het leven op beide continenten dreigt te vernietigen.
Intussen worstelt de Runenpriester Ghelan met zijn pas verworven krachten, en ziet zich voor een wanhopige keuze gesteld. Ook Serina, priesteres en haremdame, wordt meegesleurd in de nietsontziende wedloop tussen machtshonger en overlevingsdrang.

Stijl

Mooi en krachtig geschreven. De personages zijn mooi uitgewerkt en hebben een eigen persoonlijkheid dat duidelijk en consistent is.
De beschrijvingen van de wereld zijn compact maar zeker voldoende om een duidelijk beeld te scheppen van de wereld, zonder dat hij volledig voorgekauwd is. De lezer kan zelf aan de hand van de beschrijvingen de wereld zelf invullen met zijn eigen visie, wat van een zeker meesterschap van schrijven getuigt.

Appreciatie

Het is sinds Peter Schaap geleden dat ik een Nederlandse schrijver zo kon apprecieren. Niet dat er geen andere goede schrijvers zijn in Nederland, maar Adrian Stone schrijft bijzonder goed en het verhaal spreekt aan. Het is een origineel concept, het fantasy gehalte ligt optimaal en de uitwerking van zijn concept is prima.
In dit meeslepende vervolg op De Achtste Rune geeft Adrian Stone wederom zijn visie op levensbepalende aspecten van alle tijden: macht en machtsmisbruik, discriminatie, mondiale harmonie en hoe die te bereiken.