De schrijvers

Auteur: Christie Golden
Illustrator:
Vertaler: Bert Bakker

Van dezelfde auteur:

Warcraft

De uitgiftes

Uit de reeks World of Warcraft

Cover: Paperback
Pagina's: 255
Gepubliceerd in 2016
Uitgegeven door Luitingh Sijthoff
ISBN: 9789024570553

Verfilmd

Uit dezelfde reeks:

Warcraft

Warcraft

Verhaal

De wereld van de Orcs is stervende. Om zijn volk te redden, roept de sjamaan Gul dan een krachtige magie op om een poort te openen tussen hun stervende wereld en de wereld van Azeroth. Voor hen een paradijs waar zwakke wezens wonen en rijp om ingenomen te worden.
Maar de magie van Gul dan blijkt niet voldoende te zijn om de hele Horde door de poort te sturen, maar enkel een kleine voorhoede. Immers, de magie die nodig is om de poort te openen, wordt gevoed door duizenden levens van gevangenen. De voorhoede gaat vooruit en zal genoeg krijgsgevangenen maken om de poort volledig te ontsluiten.
De mensen die deze dreiging tegemoet zien, mobiliseren zichzelf echter en vechten terug. Ondertussen ziet een van de leiders van de clans in dat de magie van hun sjamaan de reden is dat hun wereld vernietigd wordt en is bang dat deze nieuwe wereld dezelfde weg zal opgaan. Zijn enige kan om zijn volk te redden, is om een alliantie aan te gaan met de mensen tegen de machtige sjamaan. Maar aan beide kanten van de oorlog zitten verraders...

Stijl

Kort en directe stijl, goede bondige beschrijvingen, de karaketrs zijn eerder archetypes dan ze goed ontwikkeld en uitgesponnen zijn. Het boek zegt het: het is het boek van de film. En zo moet je de stijl ook opnemen: heel visueel en krahtig, niet diep uitgewerkt. Net als de film kort en krachtig.

Appreciatie

Een mooi verhaal, een dun maar krachtig boek. Het verhaal laat veel opening voor vervolgverhalen waar ik zeker naar uitkijk. Het is een no brainer om tussendoor te lezen, ontspannend en meeslepend. Zeker een mooi voorbeeld van en aanrader voor het genre.