De schrijvers

Auteur: Adrian Stone
Illustrator: Mariska Cock
Vertaler:

Van dezelfde auteur:

De Achtste Rune
De Eerste God
De Klauw
Duivel Trilogie
Profeet van de Duivel
Rune
Ziel van de Duivel
Zoon van de Duivel

De uitgiftes

Uit de reeks Magycker

Cover: Paperback
Pagina's: 350
Gepubliceerd in 2016
Uitgegeven door Luitingh Sijthoff
ISBN: 9789024568369

Uit dezelfde reeks:

De Klauw

De Klauw

Verhaal

Een kloof dicht bij de herberg waar Marit werkt, is door een instorting ontoegankelijk geworden, dus hebben de plaatselijke kooplui samengelegd om een Magycker in te huren. Dan slaat het noodlot toe voor Marit, Auric kan probleemloos de spreuk kopieren en in zelfverdediging doodt hij met die spreuk enkele wachten. Eamon is getuige van dit feit en neemt de twee onder zijn vleugels en vlucht weg.
Orvil achtervolgt het trio maar ze kunnen ontsnappen. Alhoewel, maar van korte duur, want Eamon wordt gevangen genomen samen met de twee. Auric lijkt in staat te zijn met draken te kunnen communiceren en zo kunnen Marit en Auric vluchten. Eamon slaagt er niet in.
Orvil weet ondertussen via zijn dochter, die als spion geinfiltreerd is bij de piraten, dat Marit en Auric zich daar schuilhouden. Met een troepenmacht trekt hij op naar het eiland en doodt vele piraten. Echter Eamon kan ontsnappen en de piraten kunnen de Magyckers en hun troepen de baas. Orvil wordt gevangen genomen en Eamon dwingt hem Marit haar geheugen terug te geven.

Stijl

Een echte Adrian Stone

Adrian Stone zijn stijl is nog steeds dezelfde als in Duivel of Rune: leest vlot, je kan het boek gewoonweg niet neerleggen. Het verhaal is heel goed opgebouwd, het is spannend en de personages zijn goed uitgewerkt.
Ook de originele combinatie van de sleutelelementen uit het verhaal, is verfrissend: piraten en draken, het trio van de Magyckers, de idee om elke spreuk maar een keer te gebruiken en daarna de tovenaar te dwingen een loutering te doorstaan zodat er iemand anders zijn geheugen wist, is een origineel concept dat heel wat mogelijkheden biedt.

Appreciatie

Je kan het boek niet neerleggen

Topverhaal terug van Adrian Stone. Zoals al eerder vermeld, de unieke combinatie van draken die gedomisticeerd zijn, piraten versus de Middeleeuwse setting en vooral de beperking die Adrian Stone oplegt aan de almacht van magie, is heel verfrissend.
De wereld die Stone beschrijft, is momenteel nog niet veel en wijd verkend, dus biedt het nog heel veel mogelijkheden voor de volgende delen. De cliffhanger bij het einde van dit deel, doet me reikhalzend uitkijken naar het tweede deel.
Zeker een aanrader! Een echte Adrian Stone.