De schrijvers

Auteur: Elio M. Garcia en Linda Antonsson
Illustrator:
Vertaler: Renee Vink

Van dezelfde auteur:

De Verborgen Geschiedenis van Westeros en Game of Thrones

De uitgiftes

Uit de reeks Het Lied van IJs en Vuur

Cover: Hardcover
Pagina's: 327
Gepubliceerd in 2015
Uitgegeven door Luitingh Sijthoff
ISBN: 9789024567164

Uit dezelfde reeks:

De Verborgen Geschiedenis van Westeros en Game of Thrones
Het Spel der Tronen
Strijd Der Koningen
Een Storm van Zwaarden

De Verborgen Geschiedenis van Westeros en Game of Thrones

Verhaal

De nog niet eerder vertoonde geschiedenis van Westeros en de landen daar voorbij Met honderden pagina's compleet nieuw materiaal van George R.R. Martin Als je het verleden zou moeten samenvatten in een proloog, dan heb je voor George R.R. Martins meesterwerk Het Lied van IJs en Vuur - een van de origineelste en vermakelijkste fantasy-saga's van onze tijd - een waanzinnig lange introductie nodig. En die introductie is er eindelijk met dit boek. Deze rijk geillustreerde uitgave - met meer dan 170 originele kleurenillustraties - is een allesomvattende beschrijving van de geschiedenis van de Zeven Koninkrijken, met levendige verslagen van de epische veldslagen, bittere rivaliteiten en uitdagende opstanden die voorafgingen aan Het Lied van IJs en Vuur en HBO's Game of Thrones. Martin werkte hiervoor jarenlang samen met de oprichters van de befaamde fanwebsite Westeros.org, Elio M. Garcia, Jr. en Linda Antonsson - waarschijnlijk de enige personen op aarde die de wereld bijna net zo goed kennen als hijzelf.
In dit boek vind je de verzamelde kennis, wetenschappelijke beschouwingen, erfstukken en volksverhalen van maesters en septons, magiers en zangers. Het is een kroniek die het Tijdperk van de Dageraad tot het Heldentijdperk beslaat; van de komst van de Eerste Mensen tot de verschijning van Aegon de Veroveraar; van Aegons oprichting van de IJzeren Troon tot Roberts Rebellie en de val van de Krankzinnige Koning, Aerys II Targaryen, die leidde tot de huidige strijd tussen de Starks, Lannisters, Baratheons en Targaryens. Dit is het standaardwerk voor fans van George R.R. Martins oogverblindende universum uit Het Lied van IJs en Vuur. En bovendien het bewijs dat de pen inderdaad machtiger is dan een storm van zwaarden.

Stijl

Naslagwerk

Korte en leuke artikels. Het werk doet zich voor als een naslagwerk, maar de artikelen zijn goed geschreven en vormen leuke inspiratiebronnen om verder te dromen van de wereld geschapen door Martin.

Appreciatie

Prachtige luxe editie

De prachtige illustraties, verzorgd door 26 verschillende illustratoren met ronkende namen zoals Ted Nasmith, de bekende Tolkien illustrator, maken het boek af. het is een luxe editie: de kaft is prachtig, de bladeren zijn mooi en glad, de illustraties harmonieus geintegreerd met de teksten. Kortom, een must have voor zowel de die hard fan als de liefhebber van de reeks.