De schrijvers

Auteur: Wolfgang Hohlbein
Illustrator: Marco Lap
Vertaler: Eisso Post

Van dezelfde auteur:

De Hamer van de Goden

De uitgiftes

Uit de reeks Asgard Sage

Cover: Paperback
Pagina's: 128
Gepubliceerd in 2014
Uitgegeven door WB Fantasy
ISBN: 9028425918

Uit dezelfde reeks:

De Hamer van de Goden

De Hamer van de Goden

Verhaal

In her eerste deel, De Hamer van de Goden, volgden we Thor, de god van de donder. In dit tweede deel is Thor op weg met een vloot maar komt in een verwoestende storm terecht. Op een van deze schepen proberen Thor en de kapitein Torben zo goed mogelijk door deze storm te komen. Momenten later vaart hun schip, de Naglfar, op een aantal rotsen. Tijdens deze aanvaring is Thor het bewustzijn verloren. Zo goed als de gehele vloot blijkt in de storm verzwolgen te zijn. Alleen de Naglfar heeft de storm doorstaan. Als Thor bijkomt is de bemanning al begonnen met de reparaties aan het schip.
Ze zijn op een mysterieus eiland gestrand die Thor vreemd genoeg erg bekend voorkomt, ook al weet hij niet precies waarom. De zon staat al zolang ze op het eiland zijn op dezelfde plaats aan de hemel. Thor besluit om samen met zijn oude kameraad Torben en een handjevol strijders op verkenning te gaan in de hoop de verloren gegane voorraden aan te vullen, zodat ze hun reis zo snel mogelijk kunnen voortzetten.
Het duurt niet lang voordat ze op diverse ruines stuitten. Er is nergens een teken van leven te bekennen. Ondertussen worstelt Thor met diverse gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden vlak voor en vlak na de aankomst op het eiland. Bij het verkennen van de ruïnes komt Thor tevens tot een aantal schokkende ontdekkingen over zijn verleden.
Als ze opeens oog in oog komen te staan met een groep Daugers, ondoden, begint Thor ook nog eens te twijfelen aan zijn eigen goddelijkheid.

Stijl

Thor, god van de donder

Het mysterie rond de figuur van Thor wordt in dit deel nauwelijks opgehelderd. Thor blijft een personage wiens motieven en achtergrond wat grijs blijven. Naast Thor wordt er de nadruk gelegd op Thorbne, de kapitein het schip waar Thor op schipbreuk lijdt. Ook zijn karakter blijft oppervlakkig.
Wat het boek wel een stroomversnelling heeft, is de leuke interactie tussen Thor de arrogante en Thorben die bijzonder bijdehands uit de hoe kan komen. Het brengt spanning in het verhaal, vooral spanning tussen beide personages en is bij wijle grappig. Uiteraard is de actie terug om van te genieten, daarvoor lezen we graag de lotgevallen van deze noordse god.

Appreciatie

Luchtig en spannend

Een mooi en vermakelijk boekje, eerder iets wat ik in de ruime met de pulp fantsy zou zetten. Waar natuurlijk niets mis mee is!!!! Het verhaal is goed en luchtig, spannend en grappig. De personages missen wat diepgang. Maar een eluk verhaal dat tussendoor gesmaakt kan worden.
Gouden tip: lees eerst het eerste deel van de Asgard sage.