De schrijvers

Auteur: W.J. Maryson
Illustrator: Les Edwards
Vertaler:

Van dezelfde auteur:

Emaendor
Fiander
Sperling
Vloch

De uitgiftes

Uit de reeks Meestermagier

Cover: Paperback
Pagina's: 368
Gepubliceerd in 0
Uitgegeven door Meulenhoff M
ISBN: 9038904975
902905865X

Uit dezelfde reeks:

Sperling
Emaendor
Vloch
Fiander

Emaendor

Verhaal

Om het onnoembare kwaad dat de wereld Aiden bedreigt te keren, begint een reisgezelschap van negen gezellen onder aanvoering van de jonge Jyll, van wie wordt gefluisterd dat hij de Ene, de Erfgenaam is, aan een gevaarvolle queeste, een speurtocht naar de Vijf Aartszwaarden en het Boek van Kennis. Onder benauwende omstandigheden moet de brave Jyll, nu bijgestaan door de tovenares Iantha, in versneld tempo zijn ontluikende magische kracht ontwikkelen om het tweede magische zwaard, Emaendor, te kunnen bemachtigen. Haast is geboden, de tijd dringt. Immers, Yrroth, de Zwarte Heer die zich inmiddels heeft verzekerd van de hulp van de afschuwelijke vrouwelijke magiƫr Kartha, manifesteert zich als een levensgevaarlijke dreiging die via zijn duistere kracht openlijk naar wereldheerschappij streeft. Als aanzet daartoe maken zijn legers zich op voor de aanval op de steden Wons en Masilis.

Stijl

Appreciatie

Beter een goede kopie dan een slecht origineel

Dat was het antwoord van Wim Stolk (de auteur zijn echte naam), toen hem gevraagd werd of hij zich bewust was dat deze reeks heel nauw aanleunde bij het opus van Tolkien. Om niet te zeggen een soort van kopie was.
Hij heeft ondertussen deze kritiek al op vele fora en tijdens vele events mogen aanhoren. Men kan er niet van uit dat er heelw at elementen zijn waar Stolk schatplichtig is aan Tolkien. En waar hij zonder schroom ideeen van overgenomen heeft.
Toch mag dit werk gelezen worden. Leuk en typisch een epos waarin een onbeduidende niemendal opeens de enige lijkt te zijn die de wereld kan redden.