De schrijvers

Auteur: Tisa Pescar
Illustrator: Marco Lap
Vertaler:

Van dezelfde auteur:

Alfa - Het geheime leven van Radu Lupescu
Maire - De Roep van de Jachtmaan

De uitgiftes

Cover: Paperback
Pagina's: 288
Gepubliceerd in 2013
Uitgegeven door Luitingh
ISBN: 9024560233

Alfa - Het geheime leven van Radu Lupescu

Verhaal

`Profeszor doktor. Tudom mi vagy. Ik weet wat je bent. De woorden die tijdens zijn gastcollege aan de universiteit van Targu Mure vanuit het niets tot hem doordringen, brengen Radu Lupescu behoorlijk in verwarring. Want voor het oog van de wereld is hij een gewone man die een gewoon leven leidt. In werkelijkheid is Radu echter allesbehalve gewoon. Hij is een moroi, een weerwolfvampier met een duister verleden. En dat verleden lijkt hem nu te hebben ingehaald. Als Radu dan ook nog eens met niet mis te verstane bedoelingen wordt benaderd door de bloedmooie Ileana, beseft hij, plotseling en met verbijsterende gevolgen, dat zijn toekomst er niet bepaald rooskleurig uitziet. Vooropgesteld dat hij een toekomst heeft...
Tisa Pescar is een bevlogen auteur die al sinds haar kindertijd schrijft. In deze roman, Alfa, presenteert ze een fascinerende wereld waarin weerwolven en weerwolfvampiers, moroi en strigoi, zich voor de gewone mens angstvallig verborgen houden. En daar hebben ze goede redenen voor.

Stijl

Young Adult

Een verhaal over weerwolven en vampieren in de Oost-Europese traditie. Het verhaal is enigszins matig geschreven met veel korte zinnetjes en veel te veel details.
Aantrekkelijk is de enigszins exotische setting met 'moroi' en 'strigoi' in plaats van 'weerwolf' en 'vampier'.

Appreciatie

Vampieren

Het verhaal is goed op zich en belooft heel wat potentieel, echter wordt het door het aantal boeken een beetje te ver uitgesmeerd en verliest het wat aan zijn elan. Vooral het Vlakke van de personages weten de aandacht niet vast te houden. Nochtans begint Alfa intrigerend en blijft het de nieuwsgierigheid prikkelen, maar als er na de helft van het boek nog geen antwoord komt, wordt het wat langdradig.
Het verhaal blijft een beetje hangen bij mensen die met hun identiteit worstelden. Vooral het hoofdpersonage doet wat jong en zeurderig aan. De hoofdpersonages, zowel de goede als de slechte, lopen in elke val die de lezer allang aan zag komen. Soms vond ik ze ook wat seksistisch.
Maar er zijn ook aangename uitzonderingen hierop, zoals Tamar, niet bepaald een alledaags personage. Hij komt terecht in een de wereld van de moroi, die je als lezer door zijn ogen leert kennen. Goede beschrijvingen van vooral de transformatie van mens tot weerwolf die je de pijn doen voelen.