De schrijvers

Auteur: Roger Zelazny en Robert Sheckley
Illustrator:
Vertaler:

Van dezelfde auteur:

Breng mij het hoofd van de droomprins

De uitgiftes

Cover: Paperback
Pagina's: 238
Gepubliceerd in 0
Uitgegeven door
ISBN: 9027431507

Breng mij het hoofd van de droomprins

Verhaal

Breng mij het hoofd van de droomprins speelt zich af in het jaar 1000, wanneer ene Azzie Elbub Duivel, zijn uiterste best doet om de eerste prijs in de wacht te slepen als degene die zich het meest heeft ingespannen om de wereld drastisch te herscheppen.
Azzie's voorstel aan de Krachten van het Kwaad is simpel. Hij wil een Droomprins en een Schone Slaapster in het leven roepen. Precies zoals in het sprookje zal de Prins vreselijke gevaren moeten overwinnen om de prinses te krijgen.
Maar vanaf het moment dat de twee nog lang en gelukkig dreigen te leven, geeft Azzie er zijn duivelse draai aan, waardoor de Krachten van het Kwaad zeker kunnen zijn van de eerste prijs.
Maar Azzie's plan loopt al vanaf het begin de nodige deuken op...
Tenslotte zijn de Krachten van Zonde en Corruptie ook de uitvinders van de bureaucratie die het simpelste verzoek laten verdrinken in een zee van papieren.
En alsof die verwaande klerken nog niet erg genoeg zijn, is er ook nog eens die onuitstaanbare engel Babriel, die door de Krachten van het Licht als officiƫle waarnemer aan Azzie is toegewezen.
Hoe kan een duivel nu behoorlijk zijn werk doen als iemand van de tegenpartij voortdurend over zijn schouder meekijkt?

Stijl

Appreciatie