De schrijvers

Auteur: Adrian Stone
Illustrator: Jesse van Dijk
Vertaler:

Van dezelfde auteur:

De Achtste Rune
De Eerste God
De Klauw
Duivel Trilogie
Profeet van de Duivel
Rune
Ziel van de Duivel
Zoon van de Duivel

De uitgiftes

Uit de reeks Rune

Cover: Paperback
Pagina's: 349
Gepubliceerd in 2011
Uitgegeven door Luitingh Sijthoff
ISBN: 902453562X

Uit dezelfde reeks:

De Achtste Rune
Rune
De Eerste God

De Achtste Rune

Verhaal

Marak Viervinger, de held van de Duivel-trilogie is niet meer. De informatie in zijn Nagelaten Vertellingen biedt de meedogenloze Godkeizer van het naargeestige Kadish een unieke kans, zo denkt hij. Met de kennis uit de geschriften van Marak is het mogelijk de almachtig makende Achtste Rune te ontsluiten. Een jonge Runenpriester en een zwaardmeester krijgen opdracht het boek in Carolia te stelen, een bijna onmogelijke opdracht.
Vrijwel tegelijk wordt Serina, een jonge Caroliaanse priesteres van Viguru, door Runenpriesters gevangengenomen. Haar wacht een periode van kwelling en ellende in het verschrikkelijke Zusterschaphuis, waar ze op vernederende wijze kennismaakt met de Godkeizer. Alle ogen zijn echter gevestigd op de adembenemende en nietsontziende wedloop naar de macht die de Achtste Rune biedt. Een wedloop met grote gevolgen, niet alleen voor alle betrokkenen, maar voor de gehele wereld...

Stijl

Mooi en krachtig geschreven. De personages zijn mooi uitgewerkt en hebben een eigen persoonlijkheid dat duidelijk en consistent is.
De beschrijvingen van de wereld zijn compact maar zeker voldoende om een duidelijk beeld te scheppen van de wereld, zonder dat hij volledig voorgekauwd is. De lezer kan zelf aan de hand van de beschrijvingen de wereld zelf invullen met zijn eigen visie, wat van een zeker meesterschap van schrijven getuigt.

Appreciatie

Het is sinds Peter Schaap geleden dat ik een Nederlandse schrijver zo kon apprecieren. Niet dat er geen andere goede schrijvers zijn in Nederland, maar Adrian Stone schrijft bijzonder goed en het verhaal spreekt aan. Het is een origineel concept, het fantasy gehalte ligt optimaal en de uitwerking van zijn concept is prima.
Een meeslepend spannend avontuur waarin Adrian Stone zijn visie geeft op levensbepalende aspecten van alle tijden: macht en machtsmisbruik, discriminatie, mondiale harmonie en hoe die te bereiken. De moraal van dit dubbele verhaal: honger naar absolute macht keert zich onherroepelijk tegen je.