De schrijvers

Auteur: Richelle Mead
Illustrator:
Vertaler: Carolien Metaal

Van dezelfde auteur:

Academicus Vampyrus
Ijskoud
Schaduwkus

De uitgiftes

Uit de reeks Academicus Vampyrus

Cover: Paperback
Pagina's: 333
Gepubliceerd in 2010
Uitgegeven door Moon
ISBN: 9048805805

Uit dezelfde reeks:

Academicus Vampyrus
Ijskoud
Schaduwkus

Academicus Vampyrus

Verhaal

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn. Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.
Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht. Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen...
Rose voelt dat er gevaar dreigt voor Lissa en wil haar beschermen. Ze blijkt gelijk te hebben als Liss geteisterd door een onbekende die haar dode dieren stuurt. Naast haar lessen op school heeft ze bij hoeder Dimitiri geleerd hoe ze Liss kan beschermen, maar zal dat genoeg zijn als het gevaar zijn klauwen naar hen uitstrekt?

Stijl

Urban - Young Adult

Grappig. Mooi vormgegeven. Mooie balans tussen de romantiek en de spanning.

Appreciatie

Vampieren

Spannend verhaal, in de sfeer van vampieren die in onze gewone leefwereld onder ons wonen. Fantasierijk niettegenstaande het verhaal over een veel betreden pad loopt: dat van de vampieren.