De schrijvers

Auteur: Richard Schwartz
Illustrator: Karel van Laar
Vertaler: Olga Groenewoud

Van dezelfde auteur:

De Eerste Hoorn
De Kroonraad
De Marionettenspeler
De Uil van Askir
De Vuureilanden
Het Oog van de Woestijn
Het Tweede Legioen

De uitgiftes

Uit de reeks Geheimen van Askir

Cover: Paperback
Pagina's: 432
Gepubliceerd in 2014
Uitgegeven door Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024563715

Uit dezelfde reeks:

De Eerste Hoorn
De Kroonraad
De Marionettenspeler
De Vuureilanden
Het Oog van de Woestijn
Het Tweede Legioen
De Uil van Askir

De Uil van Askir

Verhaal

In de haven van de oude stad Askir wordt een man aangetroffen die op beestachtige wijze om het leven is gebracht. Het slachtoffer blijkt een geheim agent van de ambassade te zijn.
Luitenant Santer wordt belast met het onderzoek naar de toedracht van de moord en wordt daarbij geholpen door Desina, een getalenteerde maestramet de gave om het verleden tot leven te laten komen. Maar wat Desina van de avond van de moord toont, is zowel raadselachtig als onheilspellend.
De conclusie: een vijand die beschikt over machtige zwarte magie bedreigt het voortbestaan van Askir, en Desina en Santer kunnen niets anders doen dan machteloos afwachten.

Stijl

No nonsense stijl, een beetje te vergelijken met de Dungeons and Dragons stijl van Weiss en Hickman. Straight to the point, met duidelijke beschrijvingen die de lezer een goed beeld geven van de wereld en wat er in gebeurt, en een acurate karakterbeschrijving van de personages die ze goed neerpent. En dat allemaal zonder dat het te langdradig wordt. Ook de actiescenes worden goed omschreven en zuigen de lezer mee in het verhaal.

Appreciatie

Een mooie aanvulling op de vorige reeks die zich ook afspeelt in de wereld van Askir. Je kreeg eventjes de indruk dat de dode die men vindt, Havald is, maar het lijkt om een andere te gaan. Of misschien niet...
In elk geval, de wereld van Askir is nog niet volledig rond met zijn verhalen. Gelukkig maar, er zijn nog heel wat losse eindjes die kunnen worden ingevuld tot mooie verhalen.