De schrijvers

Auteur: Richard Schwartz
Illustrator: Karel van Laar
Vertaler: Olga Groenewoud

Van dezelfde auteur:

De Eerste Hoorn
De Kroonraad
De Marionettenspeler
De Uil van Askir
De Vuureilanden
Het Oog van de Woestijn
Het Tweede Legioen

De uitgiftes

Uit de reeks Geheimen van Askir

Cover: Paperback
Pagina's: 304
Gepubliceerd in 2012
Uitgegeven door Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024554997

Uit dezelfde reeks:

De Eerste Hoorn
De Kroonraad
De Marionettenspeler
De Vuureilanden
Het Oog van de Woestijn
Het Tweede Legioen
De Uil van Askir

Het Oog van de Woestijn

Verhaal

De zoektocht naar bondgenoten voor een gezamenlijk front te vormen tegen de expansiedrang van de imperator Thalak verloopt niet voorspoedig. Terwijl ze in Bessarein naar bondgenoten zoeken, wordt Leandra ontvoerd door slavenhandelaars en Havald moet zijn uiterste best doen om zijn geliefde te bevrijden.
Uiteindelijk komen Havald en Leandra toe in de hoofdstad Gsalabad. Waar ze belanden in een hevige opvolgingsstrijd om de troon. Als dan ook nog het Oog van Gasalabad wordt gestolen, het artefact dat de troonsopvolging bezegelt, lijken de zake er niet goed uit te zien voor onze vrienden. Vooral als het Oog gestolen lijkt te zijn door de vijanden van Askir.

Stijl

No nonsense stijl, een beetje te vergelijken met de Dungeons and Dragons stijl van Weiss en Hickman. Straight to the point, met duidelijke beschrijvingen die de lezer een goed beeld geven van de wereld en wat er in gebeurt, en een acurate karakterbeschrijving van de personages die ze goed neerpent. En dat allemaal zonder dat het te langdradig wordt.
Ook de actiescenes worden goed omschreven en zuigen de lezer mee in et verhaal.

Appreciatie

Een hele mooie reeks, de delen van het werk passen mooi in een groter verhaal dat de reeks van Geheimen van Askir behelst. Bij geen enkel deel krijg je het gevoel dat het verhaal uitgemolken wordt.