De schrijvers

Auteur: Richard Schwartz
Illustrator: Karel van Laar
Vertaler: Olga Groenewoud

Van dezelfde auteur:

De Eerste Hoorn
De Kroonraad
De Marionettenspeler
De Uil van Askir
De Vuureilanden
Het Oog van de Woestijn
Het Tweede Legioen

De uitgiftes

Uit de reeks Geheimen van Askir

Cover: Paperback
Pagina's: 528
Gepubliceerd in 2013
Uitgegeven door Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024560066

Uit dezelfde reeks:

De Eerste Hoorn
De Kroonraad
De Marionettenspeler
De Vuureilanden
Het Oog van de Woestijn
Het Tweede Legioen
De Uil van Askir

De Vuureilanden

Verhaal

De Marionettenspeler is eindelijk buiten spel gezet en de zoektocht naar bondgenoten blijft voortduren. Leandra en Havald trekken verder naar het hart van het oude rijk, naar Askir. Maar odnertussen bereiden de keizer van de necromanten zich in hun schuilplaats op de Vuureilanden voor op een groots en wreed offensief.
Tijdens hun tocht wordt Leandra gevangen genomen door de bevelhebber van de keizerlijke troepen, de vors Celan. Havald probeert haar te bevrijden maar slaat bij een gevecht overboord en hij spoelt half levend aan op de kust van de Vuureilanden. Gelukkig op dezelfde plaats als Leandra naartoe is gebracht.
De magische druk die ondertussen op Leandra wordt uitgeoefend is zo onmenselijk groot, dat het maar de vraag is of ze niet zal overlopen naar de necromanten. Havald zal alles op alles moeten zetten om zijn geliefde te behoeden voor een uitzichtloze toekomst.

Stijl

No nonsense stijl, een beetje te vergelijken met de Dungeons and Dragons stijl van Weiss en Hickman. Straight to the point, met duidelijke beschrijvingen die de lezer een goed beeld geven van de wereld en wat er in gebeurt, en een acurate karakterbeschrijving van de personages die ze goed neerpent. En dat allemaal zonder dat het te langdradig wordt.
Ook de actiescenes worden goed omschreven en zuigen de lezer mee in et verhaal.

Appreciatie

Een hele mooie reeks, de delen van het werk passen mooi in een groter verhaal dat de reeks van Geheimen van Askir behelst. Bij geen enkel deel krijg je het gevoel dat het verhaal uitgemolken wordt.