De schrijvers

Auteur: Richard Schwartz
Illustrator: Karel van Laar
Vertaler: Olga Groenewoud

Van dezelfde auteur:

De Eerste Hoorn
De Kroonraad
De Marionettenspeler
De Uil van Askir
De Vuureilanden
Het Oog van de Woestijn
Het Tweede Legioen

De uitgiftes

Uit de reeks Geheimen van Askir

Cover: Paperback
Pagina's: 704
Gepubliceerd in 2013
Uitgegeven door Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024548217

Uit dezelfde reeks:

De Eerste Hoorn
De Kroonraad
De Marionettenspeler
De Vuureilanden
Het Oog van de Woestijn
Het Tweede Legioen
De Uil van Askir

De Kroonraad

Verhaal

Uiteindelijk hebben Leandra, Havald en hun vrienden de havenstad van Askir bereikt. Ze hebben veel kostbare tijd verloren in hun woestijnstaten op zoek naar bondgenoten, maar uiteindelijk hebben ze hun doel bereikt. Havald en Leandra worden beschuldigd dat zij een wereldwijde ramp hebben veroorzaakt door de schuilplaats van de keizerlijke necromanten op te blazen op de Vuureilanden. Tegelijk moeten ze zich bezig houden met een volk van onderwaterwezens die de veiligheid van Askir bedreigt.
Havald komt ook te weten van het bestaan van een eeuwenoude profetie, een profetie die stelt dat hij het startsein zal zijn van een oorlog tussen de goden. En dat hij het gevecht zal leiden, maar dat het gevecht met de allerlaatste tegenstander zal verliezen. En zo moet hij de profetie laten uitkomen om de wereld te redden, zelfs al betekent dat zijn eigen dood.

Stijl

No nonsense stijl, een beetje te vergelijken met de Dungeons and Dragons stijl van Weiss en Hickman. Straight to the point, met duidelijke beschrijvingen die de lezer een goed beeld geven van de wereld en wat er in gebeurt, en een acurate karakterbeschrijving van de personages die ze goed neerpent. En dat allemaal zonder dat het te langdradig wordt.
Ook de actiescenes worden goed omschreven en zuigen de lezer mee in et verhaal.

Appreciatie

Een hele mooie reeks, de delen van het werk passen mooi in een groter verhaal dat de reeks van Geheimen van Askir behelst. Bij geen enkel deel krijg je het gevoel dat het verhaal uitgemolken wordt.