De schrijvers

Auteur: Richard Schwartz
Illustrator: Karel van Laar
Vertaler: Olga Groenewoud

Van dezelfde auteur:

De Eerste Hoorn
De Kroonraad
De Marionettenspeler
De Uil van Askir
De Vuureilanden
Het Oog van de Woestijn
Het Tweede Legioen

De uitgiftes

Uit de reeks Geheimen van Askir

Cover: Paperback
Pagina's: 368
Gepubliceerd in 2012
Uitgegeven door Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024548118

Uit dezelfde reeks:

De Eerste Hoorn
De Kroonraad
De Marionettenspeler
De Vuureilanden
Het Oog van de Woestijn
Het Tweede Legioen
De Uil van Askir

De Eerste Hoorn

Verhaal

Een groep van reizigers strandt tijdens een winterstorm in een oude herberg. Als tijdens een stormachtige nacht een van de gasten beestachtig wordt vermoord, beseft het reisgezelschap dat zij ook gevaar lopen en gaan ze op zoek naar de moordenaar. Maar de moordenaar lijkt geen mens te zijn.
Tijdens hun zoektocht komen meer en meer geheimen van hun verledens naar boven en ook van de wereld. Onder de oude herberg lijkt er een portaal te bestaan dat de weg opent naar de oude wereld. En dan blijkt dat de moorden niet helemaal los staan van het portaal en het oude mythische rijk van Askir.

Stijl

No nonsense stijl, een beetje te vergelijken met de Dungeons and Dragons stijl van Weiss en Hickman. Straight to the point, met duidelijke beschrijvingen die de lezer een goed beeld geven van de wereld en wat er in gebeurt, en een acurate karakterbeschrijving van de personages die ze goed neerpent. En dat allemaal zonder dat het te langdradig wordt.
Ook de actiescenes worden goed omschreven en zuigen de lezer mee in et verhaal.

Appreciatie

Een hele mooie reeks, de delen van het werk passen mooi in een groter verhaal dat de reeks van Geheimen van Askir behelst. Bij geen enkel deel krijg je het gevoel dat het verhaal uitgemolken wordt.