De uitgiftes

Cover: Hardcover met dustjacket
Pagina's: 448
Gepubliceerd in 2003
Uitgegeven door Uitgeverij M
ISBN: 9022534839

Elfensprook

Verhaal

Phil Hastings, een succesvolle schrijver, verhuist met zijn gezin van Los Angeles naar zijn geboortedorp in de staat New York. Hij en zijn vrouw, Gloria, hebben twee kinderen, Sean en Patrick - een tweeling - en hij uit een eerder huwelijk nog een dochter, Gabby. Hij heeft net een buitenhuis in een bosrijke omgeving gekocht. Wanneer de tweeling op verkenning gaat lijkt iets of iemand hen te achtervolgen. Later valt het ook hun huis binnen.
Het blijken elfen, het Goede Volk, te zijn die dichtbij het huis hun woonplaats hebben. Zij ontvoeren Patrick. Hij wordt mee onder de grond genomen en belandt daar in een conflict tussen het Donkere en het Lichte land. Uiteindelijk weet zijn broer Sean hem hier uit te redden en brengt hem terug naar huis.
Ondertussen vindt Phil nog een berg goud bij hem thuis. Dit neemt hij mee. Dit blijkt alleen een onderpand van een verdrag van de Magi en het Goede Volk te zijn. De Magi zijn een geheim genootschap van mensen uit Europa. Door verraad binnen de Magi en binnen het Goede Volk, dreigt het verdrag verbroken te worden.
Uiteindelijk komt alles goed en worden de verraders gevonden en wordt het verdrag hersteld.

Stijl

De strijd van de Dwaas en zijn handlangers om het Elfenvolk terug naar de mensenlanden te krijgen waar ze vroeger van verbannen waren.
De strijd van een tweeling tegen deze machtsovername.
De opzoekingen van de volwassenen in een mysterie van geheime genootschappen die het elfenvolk willen tegenhouden de mensenlanden terug in hun b

Appreciatie

Het is leuk om een boek te lezen van de grootmeester Feist zonder enige verwijzing naar Midkemia of een personage te ontdekken dat niet meegedaan heeft aan een van die vele verhalen uit de Oorlog van de Grote Scheuring. En toch, dit boek heeft zeker zijn verdienste. Het is zoals een de titel zegt een Faerie tale, een boosaardig sprookje. Het verhaal zit goed i elkaar en de beschrijvingen van zowel de karakters als dce gebeurtenissen en accuraat, to the point en niet te langdradig. Een echte Feist pure sang.