De uitgiftes

Uit de reeks De Cyclus van de Scheuringsoorlog

Cover: Hardcover met dustjacket
Pagina's: 61
Gepubliceerd in 2004
Uitgegeven door Uitgeverij M
ISBN: 9022538257

Uit dezelfde reeks:

De Houtjongen

De Houtjongen

Verhaal

De Tsurani zijn juist begonnen met hun oorlog tegen Midkemia en Heer Paul van Witteheuvel wordt gedwongen zijn land, huizen en dienaren af te staan aan de nieuwe overheersers. Een van zijn dienaren, Dirk, heeft het moeilijk onder het strenge regime van de Tsurani, voor wie hij niets meer is dan een slaaf. Hij is verantwoordelijk voor de voorraad brandhout in het huis van de Heer, een taak die hij grondig vervloekt. Het enige positieve is dat hij hierdoor een blik kan werpen op de dochter van Heer Paul, Anika, waar hij langzaam maar zeker verliefd op wordt.
Maar dan worden Heer Paul en alle andere dienaren door een verrader in hun slaap vermoord, waarbij de moordenaar Anika meevoert als gevangene. Dirk achtervolgt zijn geliefde en haar ontvoerder, maar dan blijkt dat het slachtoffer niet helemaal een slachtoffer lijkt te zijn...

Stijl

Dit kortverhaal in de reeks van de Cyclus van de Scheuringsoorlog vertelt een heel apart verhaal dat geen invloed heeft op de grote verhaallijnen van de rest van de cyclus. Toch sluit het zich naadloos aan bij het groter geheel.

Appreciatie