De schrijvers

Auteur: Orson Scott Card
Illustrator:
Vertaler:

Van dezelfde auteur:

Alvin de gezel
Schimmenspel

De uitgiftes

Uit de reeks Levens van Alvin Maker

Cover: Paperback
Pagina's: 381
Gepubliceerd in 1995
Uitgegeven door Meulenhoff
ISBN: 902905333X

Uit dezelfde reeks:

Alvin de gezel

Alvin de gezel

Verhaal

In het alternatieve Amerika van 1820 waar magie alledaags is, wordt Alvin Maker door omstandigheden gedwongen Vigorchurch te verlaten. Samen met Arthur Stuart gaat hij op een queeste om erachter te komen waar en hoe hij de Kristallen Stad, die hij in een visioen gezien heeft, moet bouwen. De Vernieler, bron van het kwaad, zet een val voor Alvin en probeert hem via een rechtszaak ten val te brengen door zijn vijanden te verenigen. Ondertussen probeert Alvins broer Calvin aan het hof van Napoleon te leren hoe macht wordt uitgeoefend, als voorbereiding van zijn strijd tegen Alvin.
Gelukkig heeft Alvin oude en nieuwe vrienden die hem bijstaan, waaronder een Londense advocaat met een bijzondere gave. Dit boek opent met waar 'Alvin in de leer' (a.i. 91-24-100-6) eindigt, maar is zelfstandig te lezen.

Stijl

Epische fantasy

De auteur heeft veel van zijn religie, het Mormonisme, in dit verhaal verwerkt, zoals de opvatting, dat de Indianen de verdwenen stammen van Israƫl zijn. Het verhaal verloopt in een laag en gemoedelijk tempo. De personages worden verder uitgediept en een vervolg is in de maak.

Appreciatie