De schrijvers

Auteur: Neil Gaiman
Illustrator:
Vertaler: Emmy Van Beest

Van dezelfde auteur:

Alles Is Breekbaar
Amerikaanse Goden
Coraline
De Bende Van Anansi
Het kerkhof
Niemandsland
Ster

De uitgiftes

Cover: Hardcover
Pagina's: 366
Gepubliceerd in 2009
Uitgegeven door Luitingh Fantasy
ISBN: 902453044X

Alles Is Breekbaar

Verhaal

Een verhalenbundel bestaande uit 32 kortverhalen: 23 zeer diverse fantastische vertellingen en 8 gedichten. Het werd een bont geheel waarin hij verschillende genres en stijlen bespeelt: van een pastiche op Sherlock Holmes, een omgekeerd scheppingsverhaal, een barokke gothic-story, tot grimmige sprookjes en mythen, stukjes commedia dell arte en raamvertellingen, zoals die waarin de maanden van het jaar elkaar verhalen vertellen bij het vuur. De verhalen bevatten nogal wat knipoogjes naar andere boeken, films, strips, popsongs. Een staalkaart van Gaimans humor en rijke fantasie.

Stijl

Neil Gaiman is bekend, een veelzijdig auteur van gothic novels en moderne fantasy, onder andere Stardust en het kinderboek Coraline.hij kreeg voor de cult stripserie The Sandman de World Fantasy Award en voor American Gods de Hugo Award en Nebula Award.

Appreciatie

Voor wie van korte verhalen houdt die leiden tot lange dromen.

Voor de liefhebber van korte verhalen die je verrassen, verbazen, ontvoeren en ontroeren. Met recht een bijzonder boek van een bijzondere schrijver.
De verhalen laten werkelijk al de kanten van de schrijver naar boven komen, zijn donkere humor, de vreemdheid van zijn wereld, angsten, dromen...hij schetst werelden die je raken, en loopt altijd op de rand van de schemering.