De schrijvers

Auteur: Morgan Rhodes
Illustrator: Shane Rebenschied
Vertaler: Selma Soester

Van dezelfde auteur:

De rebellen van de koning
De Wraak van de Kroonprinses
Het leger van de duisternis

De uitgiftes

Uit de reeks Falling Kingdoms

Cover: Paperback
Pagina's: 384
Gepubliceerd in 2015
Uitgegeven door Luitingh Fantasy
ISBN: 9024566088

Uit dezelfde reeks:

Het leger van de duisternis

Het leger van de duisternis

Verhaal

De duisternis is gevallen in Mytica, de Gouden Prinses is niet langer een prinses.
Cleo's gedwongen huwelijk met prins Magnus resulteerde in de bloedige uitroeiing van Jonas' rebellenleger. Vastbesloten haar eigen lot in handen te nemen, besluit ze alles te doen wat in haar macht ligt om de begerige koning Gaius, de man die haar vaders troon afpakte, uit te schakelen. Zelfs als dat betekent dat ze net zo sluw en bedrieglijk moet worden als hij. Ondertussen nemen prinses Lucia's krachten tot Gaius' genoegen met de dag toe. De magie van het Verwantschap lijkt dichterbij dan ooit. Totdat uit het niets Alexius, de knappe vreemdeling uit Lucia's dromen, opduikt. Hij beweert dat hij het geheim van haar krachten kent. Gaius is ervan overtuigd dat Alexius de sleutel vormt tot deze bijna goddelijke krachten, maar Magnus vertrouwt de indringer voor geen moment.
De Bloedkoning is echter niet de enige die uit is op alleenheerschappij. Twee beeldschone en uiterst geslepen leden van de koninklijke familie voorbij de Zilveren Zee zijn naar Mytica gekomen met een geheel eigen plan voor het koninkrijk.
Het is een race op leven en dood om het Verwantschap te vinden. Diegene die de kristallen vindt, heeft het lot van heel Mytica in handen... maar het lot kan wispelturig zijn als er magie in het spel is.

Stijl

Epische fantasy

Een sensationele fantasy reeks die gezien kan worden als de Game of Thrones voor tieners, staat te lezen op haar website van de reeks. Eigen stoef stinkt, dat is wel waar, maar om te gaan stellen dat de reeks niet voldoet aan de eisen van een goed boek, is er over.
Ik zou niet stellen dat de stijl die van George R.R. Martin naar de kroon steekt, het is een stijl typisch voor wat ik vrouwenfantasy noem. En dit zeker niet in de pejoratieve zin: vrouwenfantasy is naar mijn mening een daadwerkelijk stroming, een op zich staand subgenre binnen de fantasy, net als de werken van Janny Wurts of Juliet Marillier. Hun hoofdpersonages zijn vrouwen en hun manier van schrijven en uitwerken van de karakters, is 'anders'.

Appreciatie

Romantische fantasy

Het verhaal leest luchtig en snel. Een boek dat inderdaad zeer in de smaak zal vallen van tieners, maar op zich doet dat niet af aan de swung van het verhaal. Het nodigt uit om de andere delen te lezen. En de romantische ondertoon van de verboden liefde nemen we er maar bij...