De uitgiftes

Cover: Paperback
Pagina's: 518
Gepubliceerd in 2009
Uitgegeven door Luitingh Sijthoff
ISBN: 9789024530823

Drakenvuur

Verhaal

Op macht beluste draken bestoken sinds het begin der tijden het mensenvolk met haat en intrige. Meer dan eens leidde dat tot een verwoestende oorlog.
We schrijven 1925.
De drakendoder Silena handelt in opdracht van het Officium, een bond van gelijkgestemden die hebben gezworen jacht te maken op de gevleugelde monsters tot er niet één draak meer over is.
Als Drakenvuur opent verkeren Silena en de andere leden van haar bondgenootschap in groot gevaar, maar niet vanwege de dreiging van de draken. In verschillende Europese steden roert een nieuwe, onzichtbare vijand zich. In Londen wordt de scepter van Marmaduk gestolen, een artefact dat een onvoorstelbare macht vertegenwoordigt. Als er dan ook nog drakendoders op verschillende plaatsen in de wereld op gruwelijke wijze worden vermoord, wordt de sfeer opeens heel grimmig.
Silena doet er alles aan om de identiteit van de geheimzinnige belager te achterhalen – ze beseft niet dat ze zodoende de plannen van een vijand doorkruist die machtig genoeg is om de wereld in ramspoed, chaos en verwoesting ten onder te doen gaan...

Stijl

Appreciatie