De schrijvers

Auteur: Adrian Stone
Illustrator: Jesse van Dijk
Vertaler:

Van dezelfde auteur:

De Achtste Rune
De Eerste God
De Klauw
Duivel Trilogie
Profeet van de Duivel
Rune
Ziel van de Duivel
Zoon van de Duivel

De uitgiftes

Uit de reeks Duivel

Cover: Paperback
Pagina's: 349
Gepubliceerd in 2009
Uitgegeven door Luitingh Sijthoff
ISBN: 9024529476

Uit dezelfde reeks:

Duivel Trilogie
Zoon van de Duivel
Profeet van de Duivel
Ziel van de Duivel

Zoon van de Duivel

Verhaal

We vinden de iets oudere Marak terug in de omgeving van de Drakentanden, waar hij het lijk ontdekt van een opgehangen priester. Stilaan wordt duidelijk dat de rivaliserende strijd tussen de twee grootste godsdiensten, tussen Viguru en Vorg, zodanig hoog oplaaien dat een mondiale godsdienstoorlog onafwendbaar blijkt.
Beide godsdiensten stellen terug hun gewapende gelederen in orde, het Zonnelegioen en het Doodshoofdlegioen. De spanningen laaien op terwijl de volgelingen van Cataris zich klaarhouden om te profiteren van de situatie en de macht naar zich toe te trekken.
De profeet Zabatha heeft ondertussen weten te ontsnappen en verkracht de zuster van Marak. Ze schenkt negen maanden later het leven aan een zoon, een zoon die zowel de erfenis van de god Cataris in zich draagt als de genen van zijn belangrijkste profeet. Zabatha weet de hand te leggen op het kind en voedt het op ten dienste van Cataris.
Maar het kind lijkt meer onvoorspelbaar en ook de god Cataris heeft plannen voor hem.Stijl

Mooi en krachtig geschreven. De personages zijn mooi uitgewerkt en hebben een eigen persoonlijkheid dat duidelijk en consistent is.
De beschrijvingen van de wereld zijn compact maar zeker voldoende om een duidelijk beeld te scheppen van de wereld, zonder dat hij volledig voorgekauwd is. De lezer kan zelf aan de hand van de beschrijvingen de wereld zelf invullen met zijn eigen visie, wat van een zeker meesterschap van schrijven getuigt.

Appreciatie

Het is sinds Peter Schaap geleden dat ik een Nederlandse schrijver zo kon apprecieren. Niet dat er geen andere goede schrijvers zijn in Nederland, maar Adrian Stone schrijft bijzonder goed en het verhaal spreekt aan. Het is een origineel concept, het fantasy gehalte ligt optimaal en de uitwerking van zijn concept is prima.