De schrijvers

Auteur: Karen Miller
Illustrator:
Vertaler:

Van dezelfde auteur:

De Onschuldige Magier
De Vloek van de Magier
Keizerin
Magier ontwaakt
Magier Tegen Wil En Dank

De uitgiftes

Uit de reeks Koningmaker Koningbreker

Cover: Paperback
Pagina's: 640
Gepubliceerd in 2012
Uitgegeven door
ISBN: 9024538580

Uit dezelfde reeks:

De uitverkoren Magi
Magier ontwaakt
De Onschuldige Magier
De Vloek van de Magier
Magier Tegen Wil En Dank

De Vloek van de Magier

Verhaal

In Dorana zijn maar twee dingen belangrijk: afkomst en magisch talent. Barl Linden is een van de grootste magiërs die Dorana ooit heeft gekend, maar de erkenning die ze daarvoor verdient blijft uit. In haar strijd als gelijke te worden behandeld, komt Barl onder de aandacht van de almachtige Magiërsraad.
Morgan Danfey is de jongste magiër die ooit tot de Raad is toegelaten. Hij is trots en getalenteerd, en voelt dat er een vreselijk, onbekend gevaar dreigt voor Dorana... maar hij kan dat niet bewijzen. Wanneer Barl en Morgan elkaars pad kruisen, slaat de vonk over, en wordt er een reeks gebeurtenissen in gang gezet die hun leven - en het lot van naties - voor altijd zal veranderen.

Stijl

Karen Miller werd geboren in Vancouver, Canada, maar het gezin Miller verhuisde algauw naar Australië. Miller begon met het schrijven van korte verhalen op de basisschool, studeerde een poosje communicatiewetenschappen en doorliep een veelheid aan baantjes, van productiemedewerker tot journalist, van baliemedewerker tot voorlichter. Toen ze in Penrith, nabij Sydney, boekwinkel Phantasia opende, begon ze tegelijkertijd romans te schrijven. Ze debuteerde met De Onschuldige Magiër. Meer informatie over Karen Miller is te vinden op www.karenmiller.net.

Appreciatie