De schrijvers

Auteur: Adrian Stone
Illustrator: Jesse van Dijk
Vertaler:

Van dezelfde auteur:

De Achtste Rune
De Eerste God
De Klauw
Duivel Trilogie
Profeet van de Duivel
Rune
Ziel van de Duivel
Zoon van de Duivel

De uitgiftes

Uit de reeks Duivel

Cover: Paperback
Pagina's: 349
Gepubliceerd in 2010
Uitgegeven door Luitingh Sijthoff
ISBN: 9024531195

Uit dezelfde reeks:

Duivel Trilogie
Zoon van de Duivel
Profeet van de Duivel
Ziel van de Duivel

Ziel van de Duivel

Verhaal

Het furkawoud wordt veroverd door Valdis en zijn cataristen. Alle druiden, op een na, worden gedood. Tania is de overlevende druïde die met behulp van de Ring van Loval weet te ontkomen en contact kan houden met het woud.
De cataristen winnen nog steeds terrein, grote delen van Carolia zijn al veroverd en de wurggreep van de veroveraar wordt met de dag sterker. Maar na tal van avonturen en omzwervingen breekt eindelijk de dag aan waarop Marak en Tania de eindstrijd zullen aangaan met Valdis en Cataris.

Stijl

Mooi en krachtig geschreven. De personages zijn mooi uitgewerkt en hebben een eigen persoonlijkheid dat duidelijk en consistent is.
De beschrijvingen van de wereld zijn compact maar zeker voldoende om een duidelijk beeld te scheppen van de wereld, zonder dat hij volledig voorgekauwd is. De lezer kan zelf aan de hand van de beschrijvingen de wereld zelf invullen met zijn eigen visie, wat van een zeker meesterschap van schrijven getuigt.

Appreciatie

Het is sinds Peter Schaap geleden dat ik een Nederlandse schrijver zo kon apprecieren. Niet dat er geen andere goede schrijvers zijn in Nederland, maar Adrian Stone schrijft bijzonder goed en het verhaal spreekt aan. Het is een origineel concept, het fantasy gehalte ligt optimaal en de uitwerking van zijn concept is prima.