De schrijvers

Auteur: Fiona Mcintosh
Illustrator:
Vertaler: Peter Cuijpers

Van dezelfde auteur:

Bloed en Geheugen
Brug der Zielen
De Razernij Van Een Koning
De Wraak
Eindbestemming
Eindbestemming
Het Bloed van de Tiran
Het Verraad
Myrrens Geschenk

De uitgiftes

Uit de reeks De Bezieling

Cover: Paperback
Pagina's: 560
Gepubliceerd in 2007
Uitgegeven door Luitingh Sijthoff
ISBN: 9789024554980

Uit dezelfde reeks:

Myrrens Geschenk
Bloed en Geheugen
Brug der Zielen

Brug der Zielen

Verhaal

Als dank voor zijn barmhartigheid bij de terechtstelling van de heks Myrren ontvangt Wyl Thirsk van haar een niet nader benoemd geschenk. Als hij, kort na de dood van koning Magnus, tegen diens zoon Celimus moet vechten om het vege lijf te redden, ervaart Wyl wat het geschenk van Myrren precies inhoudt. Het is een ervaring die zijn leven voorgoed en ingrijpend verandert: hij kan niet sterven.
Nu dringt de tijd voor Wyl, die er ondanks inspanning na inspanning niet in is geslaagd zijn persoonlijke problemen - die allemaal verband houden met het raadsel van de Bezieling - op te lossen. Zijn aartsrivaal Celimus staat op het punt in het huwelijk te treden met Wyls grote liefde, koningin Valentyna, en in zijn huidige gedaante kan Wyl onmogelijk ingrijpen. De eens zo dappere en onvermoeibare jeugdige aanvoerder van het Morgraviaanse legioen is ten einde raad. Wat er ook zal gebeuren, Wyl zal zich moeten schikken naar de wijze raad en de waarschuwingen van de manheks: Myrrens geschenk zal voor niemand buigen.
Bovendien dreigen de gebeurtenissen in Morgravia, Briavel en het Bergrijk opnieuw een noodlottige wending te nemen. Het lot van drie naties blijkt af te hangen van de buitengewone gaven van Vink, een jongen nog maar, en van andere magie dan alleen de grillige Bezieling.
Van de andere betrokkenen gaat Elspyth op zoek gaat naar haar Lothryn, en ook zij treft de nodige problemen op haar pad. Vink gaat op weg om Rashlyn voorgoed de mond te snoeren. En Wyl? Hij zal eindelijk ondervinden wat Myrrens geschenk, de Bezieling, hem zal opleveren. Is het een reddend geschenk, of een levenslange vloek die zelfs de dood overstijgt?

Stijl

Appreciatie

Het slot van de trilogie zet dezelfde vaart er in als de andere twee vorige delen. De karakters zijn ondertussen heel gekend geworden en Fiona laat genoeg ruimte aan de lezer om zelf veel in te vullen in de personen hun karakter.