De schrijvers

Auteur: Deborah Chester
Illustrator:
Vertaler:

Van dezelfde auteur:

De Bokaal
De Ring
Het Zwaard

De uitgiftes

Uit de reeks Het Zwaard, de Ring en de Bokaal

Cover: Hardcover
Pagina's: 415
Gepubliceerd in 2004
Uitgegeven door Uitgeverij M
ISBN: 9022538249

Uit dezelfde reeks:

De Bokaal
De Ring
Het Zwaard

Het Zwaard

Verhaal

Koning Tobeszidian van Neder wordt in een hinderlaag gelokt en verliest zijn troon aan zijn halfbroer Muncel. Maar toch kan Tobeszidian zijn kinderen Thia en Faldian op het laatste nippertje redden van een gewisse dood. Hij brengt zijn kinderen bij een dwergsmid genaamd Jorb en gaat weg om een leger te zoeken en aan te voeren.
Dankzij de Ring van Solder weet hij de Kelk van het Eeuwige Leven uit de handen van het kwaad te houden. De Ring en de Kelk waren aan de mensen gegeven door de goden bij het ontstaan van de wereld. Ze bevatten de spirituele kern van het koninkrijk Neder en zijn de bewakers tegen de duisternis.
Voor het gebruiken van de Ring betaalt Tobeszidian een verschrikkelijke prijs: hij blijft voor eeuwig vastzitten in de nevelen van de tweede wereld en moet zijn jonge kinderen achterlaten bij de dwerg Jorb. De Kelk lijkt voor eeuwig verloren voor de mensheid.
Na vijftien lange jaren van oorlog en duisternis, komt (Fal) Dian bij toeval in contact met Heer Odfrey van het koninkrijk Mandria: in een dwergenoorlog werd Jorb vermoord en vluchtten Dain en Thia het bos in. Thia werd geraakt door een pijl en overleefde het niet. Dain werd aangevallen door een groep jagers die hem in het nauw konden drijven. Als ze hem gevangen genomen hadden en hem in elkaar begonnen te slaan, komt er een man die de jagers halt toeroept. Deze man is burchtheer Odfrey. Het blijkt dat de aanvoerder van de jagers de kroonprins van het land is. Dain vlucht naar een fort waar hij een tijd als zwerver leeft. Dan besluit de burchtheer Odfrey dat hij als leerling-soldaat aan het fort mag blijven.
Na verscheidene heldendaden wordt Dian aangenomen als de pleegzoon van Odfrey, waardoor hij aan het hof komt van kroonprins Gavril, die het zoeken naar de Kelk zijn persoonlijke Queeste heeft gemaakt.

Stijl

De stijl van Deborah is heel leuk en luchtig, het nodigt je uit om verder te blijven lezen. De sfeer dat het wereld waarin het verhaal zich afspeelt, ademt een zekere duisternis uit. En deze tegenstelling maakt dat het boek zo intrigerend is en blijft.

Appreciatie

Het boek proeft origineel: de combinatie van het luchtige verhaal en de macabere sfeer dwingen je verder te lezen.