De schrijvers

Auteur: An Janssens
Illustrator:
Vertaler:

Van dezelfde auteur:

Drakenkoningin
Drakentovenaar
Drakenvuur
Heksenhoeve

De uitgiftes

Uit de reeks De Drakentrilogie

Cover: Paperback
Pagina's: 270
Gepubliceerd in 2013
Uitgegeven door Luitingh Sijthoff Fantasy
ISBN: 9024562546

Uit dezelfde reeks:

Drakenkoningin
Drakentovenaar
Drakenvuur
De Listige Slang

Drakenkoningin

Verhaal

Het boek opent met een scene waarbij een menigte woedende mensen een kasteel bestormt waarin tovenaars wonen. Om zichzelf te beschermen, werpteen machtig tovenaar een ondoordringbare magische muur op tussen de mensen en de tovenaars. Daarbij laat de tovenaar het leven en laat hij ook een tovenares achter bij de mensen. Hij roept een wedstrijd in het leven waarbij iedereen kan deelnemen om de honderd jaar: wie de 5 proeven wint (en overleeft) zal de volgende koning of koningin worden van het land van de mensen.
Zevenhonderd jaar later volgen we het verhaal van Thala, de ziekelijke prinses die veilig in haar kamer gehouden wordt. En van een witte ijsdraak die gedwongen door de honger, de stad aanvalt om eten, maar gevangen gezet wordt.
De ijsdraak moet teveel energie verbruiken om in zijn drakengestalte te blijven, dus verandert hij zich in een mensengedaante.
Terug is het de tijd voor de honderdjarige wedstrijd en niemand twijfelt er aan dat de huidige koningin terug de winnaar zal worden, tot dat Thala zich kandidaat stelt. Ze is te weten gekomen dat ze niet de prinses is maar dat ze meer in gemeen heeft met de ijsdraak dan iemand kon voorzien.

Stijl

Een jonge stijl, doordacht en zonder franjes. Het is een kort boek, enkel 270 pagina's, dus de nadruk ligt op het verhaal en minder op de beschrijvingen. Dat het een deel van een trilogie is, maakt natuurlijk ook dat bepaalde beschrijvingen kunnen wachten tot de volgende twee delen, wat ten goede kan komen aan het verhaal.

Appreciatie

Een origineel verhaal met leuke wendingen. Het opent veel perspectieven naar de andere delen.