Leven

Geboren 30/04/1973
Nationaliteit: USA

Pseudoniemen

Awards

Compton Crook Award in 2007
Hugo Award for Best Novel nominatie in 2007 en in 2016
Nebula Award for Best Novel in 2016

Peter Jackson nam een optie op de verfilming van haar werk Temeraire met het plan om er een televisiereeks van te maken.

Van dezelfde auteur

- Ontworteld
- Zilvergaren

Naomi Novik

Biografie

Naomi Novik haar passie voor het geschreven woord begon heel vroeg. Ze las The Lord of the Rings op jaar zes jaar en Jane Austen op haar zevende. Ze studeerde English Literature aan de Brown University en computerwetenschappen aan Columbia University. Als developer deed ze mee aan de design van het computerspel Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide. Daar realiseerde ze zich dat ze meer plezier beleefde aan het schrijven van de verhaallijnen dan aan de design van het spel zelf.
Ze heeft passie voor schrijven en geschiedenis. Haar debuut was een reeks gebaseerd in de Napoleontische oorlogen tegen Engeland, maar met die twist dat de wereld ook bevolkt werd door draken. Ze werden ingezet als vervoer en als aanvalswapen in de oorlog.
Ze woont in New York met haar man Charles Adai, ook een schrijver, en hun dochter en zes computers.
Haar ouders zijn afkomstig uit Oost-Europa, haar vader is een Litouwse jood, haar moeder een Poolse.

Stijl

Ze schrijft als vrouw dicht bij haar hart: de vrouwelijke personages gaan heel diep. Haar mannelijke personages zijn heel reƫel, maar toch hebben ze een vrouwelijk kantje. Dat maakt dat ze als schrijfster toch wat aanleunt bij vrouwenfantasy.
Tegelijk door haar afkomst, de ouders uit Polen en Litouwen, is er een duidelijke achtergrond van de Oost-Europese folklore. Haar kennis van Europa is dan ook duidelijk beter dat de doorsnee Amerikaan.

Situering

Vrouwenfantasy
Historische fantasy met alternatieve twist
Oost-Europese folklore