Leven

Geboren 20/10/1972
Nationaliteit: Belgie

Pseudoniemen

Awards

Van dezelfde auteur

- Angstdroom

Mel Hartman

Biografie

Mel Hartman werd geboren in 1972 in Oostende en woont nu in Mariakerke. Ze heeft altijd al geschreven. Gedichten, liefdesbrieven, toneelstukken... Van alles en nog wat. Later werd duidelijk dat ze zich het beste voelde wanneer ze pure fictie schreef: horror, sf, fantasy.
Tien jaar geleden begon het serieus te worden. Op een beurs voor het onuitgegeven boek verkocht ze tamelijk wat exemplaren van een sf, een fantasy, een bundel kortverhalen. Hartman werd medewerkster van tijdschrift Cerberusen in die periode leerde ze ook haar mentor, auteur John Vermeule, kennen. Door te verhuizen naar Nederland stopte haar medewerking met Cerberus maar ze kreeg al snel een nieuwe aanbieding. Gedurende enkele jaren schreef Hartman grappige columns in een Nederlandse krant over haar ervaringen als Belgische in Nederland.
In 2007 verscheen dan bij uitgeverij Kramat haar eerste roman De Fantasiejagers. Mel Hartman was altijd al gefascineerd door dromen en slaap, het paranormale en mythen uit verschillende culturen. Ze geniet ervan om eigen werelden en personages te creeren.
De Fantasiejagers wordt verfilmd! Scenario en verfilming door Pedro Chaves.

Stijl

Situering