Leven

Geboren 1972
Nationaliteit: Nederlands

Pseudoniemen

Awards

2012: NCSF-premie met Zoek mij tussen de sterren

Van dezelfde auteur

- Invocatie
- Revocatie

Jurgen Snoeren

Biografie

Jürgen Snoeren (Oisterwijk, 3 juli 1972) is een Nederlands schrijver en was uitgever. Hij studeerde literatuurwetenschap aan de Universiteit van Tilburg. Na zijn loopbaan als uitgever en redacteur debuteerde hij met het fantasytweeluik De demon van Felswyck.
Snoeren is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij woont in Zaandam.
In 1998 werd Snoeren redacteur bij uitgeverij J.M. Meulenhoff. Daarna werd hij uitgever, waarbij hij het fonds van Mynx beheerde. Bij Meulenhoff heeft hij het digitale fonds opgezet. Daarna was hij marketingmanager e-boeken bij Elsevier.
In 2013 werd hij directeur en uitgever van uitgeverij Link. Deze uitgeverij, een dochter van Uitgeverij Van Duuren Media, richtte zich vooral op korte verhalen (shorts) en e-boeken. Link stopte eind 2014.
Tegenwoordig is Snoeren hoofd van de afdeling Kaarten, Boeken en Gidsen bij de ANWB .

Stijl

Zijn grootste invloeden zijn Brandon Sanderson, Steven Erickson, George R.R. Martin, Tolkien, China Miéville. De boeken die hij schrijft, zijn ook lijvig, de verhalen zijn meeslepend en de nevenplots houden het verhaal wel aantrekkelijk.

Situering

Jurgen is zijn hele leven in de uitgeverijwereld geweest. De stap naar schrijver blijft groot, maar met voldoende talent is het mogelijk, zelfs in een kleine wereld als de nederlandstalige fantasy.