Leven

Geboren 10/07/1931
Nationaliteit: USA

Pseudoniemen

Julian Clare May
Judy Dikty

Awards

Van dezelfde auteur

- De interventie
- De Krans van de Boogschutter

Julian May

Biografie

Julian May schreef onder verschillende pseudoniemen, over verschillende genres: fantasy, science ficton, horror en kinderverhalen.
Ze groeide op in een voorstad van Chicago als oudste van 4 kinderen. Ze werd geintroduceerd in het genre van de Sscience Fiction in haar late teenagerjare via fanzines en publiceerde haar eerste kortverhaal Dune Roller. Ze publiceerde nog enkele verhalen en zat Conventie voor. Ze leerde haar man kennen en stopte met het genre.
Ze begon aan het volgend project direct er na, duizenden artikelen voor een Science Fiction encyclopedie. Ondertussen voedde ze drie kinderen op. Later richtte ze samen met haar man een eigen bureau, Publication Associates. In de daarop volgende dertig jaar publiceerde ze meer dan 250 boeken, kinderverhalen en novels voor jongeren, fantasy, Science Fiction en non-fiction onder har naam en onder tal van pseudoniemen. Haar eerste kortverhaal werd verfilmd als The Cremators in 1972.
Einds de jaren zeventig groeide ze verder in hte fandom en bezocht talloze conventions. Daar werd de idee geboren van haar reeks Galactic Intervention. Later begon ze aan de serie Saga of Pliocene Exile.

Stijl

Situering