Leven

Geboren 31/12/1974
Nationaliteit: United Kingdom

Pseudoniemen

Awards

Van dezelfde auteur

- De Macht van het Zwaard

Joe Abercrombie

Biografie

Joe Abercrombie werd geboren te Lancaster in Engeland. Tijdens zijn schooljaren op het Lancaster Royal Grammar School bracht hij vele uren door met computerspelletjes spelen en kaarten te tekenen van landen die niet bestonden. Het tekenen verging met de jaren, maar de passie van het spelen en bleef en uitte zich uiteindelijk in hertekenen van het fantasygenre. Hij begon aan een driedelig epos rond de avonturen van Logen Negenvinger, een barbaarse man uit het Noorden die rust wil vinden na zijn gevechten.
Joe verhuisde naar Londen, waar hij eerst in armoede leefde tot hij een job bij een TV bedrijfje vond, als tea maker (op het continent is het een koffiejongen, maar aan de andere kant van het kanaal drinken ze thee). Na twee jaar gaf hij er de brui aan begon hij als freelance filmeditor. Niet zonder succes, hij werd bekend met zijn documentaires, awards shows, music videos en concerten voor artisten gaande van Barry White tot Coldplay.
Zulke job gaf hem heel wat vrije tijd, te veel om op te vullen met enkel computer spellekes spelen alleen. Dus zette hij zich in 2002 terug aan het schrijven, terug met de idee om het verhaal te baseren rond de barbaar Logen. Met meer succes dan de vorige keer.
Met de heroische hulp van zijn familie en kreeg hij het eerste deel, The Blade Itself, af in 2004. Wat prompt gevolgd werd door een hele reeks afwijzingen van de belangrijkste Engelse uitgeverijen. Maar het verhaal vond uiteindelijk zijn weg bij Gillian Redfearn van Gollancz in 2005, onder de vorm van een zevendelige deal. Een jaar later werd het boek gereleased. Ondertussen wordt het boek wereldwijd in 13 landen uitgegeven.
Joe werd zelfs finalist in de John W. Campbell award for best new writer.
Joe woont nu in Noord London met zijn vrouw Lou en hun dochter Grace.

Stijl

Situering