Leven

Geboren 14/05/1965
Nationaliteit: Ierland

Pseudoniemen

Awards

Van dezelfde auteur

- Het Atlantis Complex

Eoin Colfer

Biografie

De Ierse schrijver Eoin Colfer kreeg in Nederland bekendheid met de serie over Artemis Fowl, die inmiddels meerdere delen telt.
Het eerste boek in de serie is in 2002 bekroond met de W.H. Smith 'People's Choise' Children's Book of the Year Award. De ouders van Eoin Colfer waren beiden onderwijzer en schrijver en hij trad in hun voetsporen: hij studeerde in Dublin en stond een aantal jaren voor de klas. Aanvankelijk schreef hij toneelstukken en korte verhalen. Hij had zijn naam al gevestigd, toen zijn zesde boek verscheen, dat meteen een bestseller werd: Artemis Fowl. Intussen zijn er meerdere delen verschenen, ook in het Nederlands en zijn de rechten voor de verfilming verkocht voor een recordbedrag.
De serie over Artemis Fowl beschrijft het leven en de avonturen van Artemis, een briljante crimineel van 12 jaar die ontdekt heeft via het Internet dat elfen echt bestaan. De 9-jarige Willem staat centraal in de serie over Willem, zijn grote broer Martin en zijn drie kleine broertjes, Donnie, Bet en HP. Het zijn grappige verhalen over een stoer jongetje, dat heel goed naar zichzelf kan kijken.

Stijl

Situering