Leven

Geboren 12/03/1963
Nationaliteit: USA

Pseudoniemen

Awards

Van dezelfde auteur

- De Priesters Van Arick
- Het Volk Van Gildri
- Kinderen Van Amarid

David B. Coe

Biografie

David werd geboren en groeide op in de buitenwijken van New York. Hij was de jongste van vier kinderen. Zijn moeder was een lerares en zijn vader werkte als aandelenmakelaar. Beide ouders brachten hun kinderen al van jongsaf aan de liefde voor boeken ne evrhalen bij. Dit wierp zijn vruchten af: alle vier de kinderen werden schrijver: van technische manuals, van telievsieshows en veldgidsen voor vogelkijken.

Hij studeerde af aan de Bown University en studeerde verder aan de Stanford University in Amerikaanse geschiedenis. Hij doctoreerde en overwoog even om een academische carriere te beginnen, maar hij koos toch voor het onzekere leven van een auteur.

Nu is David een succesvol schrijver in Fantasy en Science Fiction. Hij schreef verschillende series en kreeg ook prijzen voor zijn boeken:

- The LonTobyn Chronicles

-- Children of Amarid (1997)

-- The Outlanders (1998)

-- Eagle-Sage (2000)

Deze serie kreeg de William L. Crawford Memorial Fantasy Award in 1999. De reeks is vertaald in het Nederlands, Duits, Russisch en Tsjechisch.

- Winds of the Forelands

-- Rules of Ascension (2002)

-- Seeds of Betrayal (2003)

-- Bonds of Vengeance (2005)

-- Shapers of Darkness (2005)

-- Weavers of War(2007)

De reeks is vertaald in het Frans, Bulgaars, Russisch en zal binnenkort verkrijgbaar zijn in het Spaans.

Ondertussen is David al terug bezig aan een derde reeks, die dezelfde wereld en sommige karakters als zijn vorige serie beschrijft:

- Blood of the Soutlands

-- The Sorcerers' Plague (2008)

-- The Horsemen's Gambit (onder de persen)

Onder deze serie is ook zijn kortverhaal te vermelden, Night of the Two Moons (2002).

Momenteel werkt David aan een nieuw fantasyproject dat verder breit op zijn vorig werk. het zal een combinatie zijn van mysterie, eigentijdse fantasy en scifi, onder de vorm van op zich zelf staande detective novels.

Het is overduidelijk uit zijn werk dat hij een gepassioneerd vogelkijker is. Daarnaast kijkt hij graag naar vliners, speelt hij gepassioneerd golf en gitaar. Hij is getrouwd en heeft twee dochters. Ze wonen in Tennessee.

Stijl

Situering