Leven

Geboren 25/06/1947
Nationaliteit: USA

Pseudoniemen

Awards

Van dezelfde auteur

- De Machine Oorlog
- De Slag om Corrin

Brian Herbert

Biografie

Brian Herbert is de zoon van Frank Herbert, vaak door hemzelf of zijn vader als "zoon 1" (number one son) aangesproken. Brian heeft nog een broer Bruce en een halfzuster Penny. Samen vormen ze nu de Herbert Partnership en ze treden geregeld samen in de publiciteit.
Brian trad ook op als adviseur bij de opnames van de remake van Dune door Sci-Fi Channel in 2002 en het vervolg Children of Dune, die vrij snel op DVD verschenen en ook in NL verkrijgbaar zijn.
Het leven van de oudste zoon van Frank Herbert was verre van gemakkelijk. Hij verhuisde maar liefst 23 keer tegen de tijd dat hij afstudeerde van de high shool. Zijn vader, wiens succes nog jarenlang verwijderd was, probeerde de kost te verdienen door artikelen te schrijven in de krant, soms door ze zelfs te verkopen, soms als schrijver. In elk geval verdiende hij nooit genoeg om zijn gezin te kunnen onderhouden.
Niettegenstaande het dolende karakter van zijn jeugd, studeerde hij af als primus en had zijn diploma al op zijn 16. Hij huwde jong, met Jane en weldra was er al een dochter Julie. Later kregen ze nog Kimberley en Margaux.
Hij stapte pas in de voetsporen van zijn vader als schrijver voorbij zijn 30, eerst kwam hij aan de slag als auteur en uitgever, een business manager, bedenker van boardgames en hij werkte een tijdje als creative consultant bij televisiestations en ccg's.
Zijn eerste twee werken waren humoristisch van inslag: Incredible Insurance Claims (1982) and Classic Comebacks (1981). Dan schreef hij novels. In begin van zijn dertiger jaren groeide hij terug dichter naar zijn vader toe. Hij bestudeerde de schrijfselen van zijn vader en stelde zo zijn bekend werk samen met achtergrond over Dune, de successtory van zijn vader.

Stijl

Situering