Leven

Geboren 1970
Nationaliteit: United Kingdom

Pseudoniemen

Awards

Van dezelfde auteur

- De Torenheer
- Vaelin al sorna

Anthony Ryan

Biografie

Anthony Ryan werd geboren in Engeland in 1970 en startte zijn carriere als ambtenaar. De Britse Anthony Ryan besloot na veel afwijzingen zijn manuscript van In de Schaduw van de Raaf 1: Vaelin Al Sorna) in eigen beheer uit te geven als e-book. Na een voorzichtige start ging het balletje rollen en werd het een enorm succes. Al snel werd het boek opgepikt door een Amerikaanse uitgever en werden de vertaalrechten binnen zes weken aan tien landen verkocht.

Stijl

Zijn stijl ligt in dezelfde lijn als David Gemmel. Net als David Gemmell legt Anthony Ryan veel nadruk zijn verhaallijnen, het tempo en de diepgang van zijn karakters Opvallend is wel de realistische kijk op de aard van het heldendom. In de echte wereld zijn helden anoniem of hebben ze kleine perioden van beroemdheid voordat ze in vergetelheid raken.
Net als de helden van Gemmel zijn zijn hoofdpersonages allemaal beschadigd, geteisterd door schuldgevoelens en vervloekt tot een leven vol geweld door niet alleen door hun vaardigheden, maar vooral ook hun eigen tekortkomingen. Zijn verhalen hebben vaak een tragisch einde, zelfs als de goeden winnen moeten ze een hoge prijs voor hun overwinning betalen. Niemand leeft nog lang en gelukkig.

Situering