Leven

Geboren 01/04/1926
Nationaliteit: USA

Pseudoniemen

Awards

Van dezelfde auteur

Anne McAffrey

Biografie

Anne McCaffrey werd geboren op de eerste april in 1926 te Cambridge in Massachusetts. Haar vader was een kolonel op rust in het Amerikaanse leger en haar moeder werkte in de immoboliensector. Ze had nog twee broers.
Anne studeerde aan de Stuart Hall, Staunton Virginia, Montclair High School, Montclair, New Jersey en studeerde vervolgens af met een cum laude van de Radcliffe College, met een major in Slavische Talen en Literatuur. Het schrijversbloed kruipt waar het niet gaan kan, want tijdens de lessen Latijn schreef ze haar eerste novelle.
Toch zette ze haar eerste stappen op het toneel. Niettegenstaande de tegenwerpingen van haar vader en haar leraars, zette ze toch door om re leven van toneel: ze werd een actrice voor karakterrollen. Ze speelde onder andere mee in het eerste succesvolle zomer muziekcircus in Lambertsville. Ze studeerde Voice gedurende negen jaar, waar ze haar passie voor operaregie opdeed. Ze dirigeerde zelfs het opus van Carl Orff Ludus de Nato Infante Mirificus, waar ze zelf ook een rol in speelde, als heks.
Ze huwde in 1950 en kreeg drie kinderen.
Ze heeft interesse in de sterren, zelf is ze volgens haar "born in the hour of the Sheep, year of the Fire Tiger, sun sign Aries with Taurus rising and Leo mid-heaven".
Haar eerste verhaal werd gepubliceerd door Sam Moskowitz in Science Fiction + Magazine en haar eerste novelle kwam uit onder Ballantine Books in 1967. Tegen dat haar drie kinderen rustig op de schoolbanken zaten overdag, had ze al zoveel succes verkregen met haar kortverhalen dat ze zich volledig kon toewijden op haar schrijven. Haar eerste novelle, Restoree, was een protest tegen de absurde en onrealistische beschrijvingen van de vrouwelijke karakters in de SF verhalen van de vijftiger en zestiger jaren. Iedereen kent haar van haar series Het Zingende Schip en het 14 delen kennende De Drakenrijders van Pern.
Momenteel woont ze in een huis dat ze zelf heeft ontworpen, het Dragonhold-Underhill in Ierland. Ze verhuisde naar daar na haar scheiding. Vroeger was ze een veelgeziene gast op conventies maar door artritis is ze gedwongen haar trips te beperken. Nu runt ze een prive stalhouderij waar ze successen kent in showjumping. Zelf rijdt ze nog regelmatig.

Stijl

Situering